×
×

Gratis offertes voor het plaatsen van muurisolatie

Wens je een gedetailleerde prijs te ontvangen voor het laten plaatsen van muurisolatie? Via ons offerteformulier vraag je zelfs meerdere offertes in één klap aan. Wij sturen je aanvraag door naar de beste specialisten in jouw regio, die je vervolgens elk een gratis offerte op maat voorleggen. Vergelijk de prijzen aandachtig, en bespaar zo tot wel 35% op de prijs.

Alle offertes die je ontvangt zijn bovendien gratis en volledig vrijblijvend. Je hebt dus niets te verliezen.

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

muurisolatie-plaatsen.nl

Vergelijk gratis meerdere offertes

Welke subsidies krijg ik voor spouwmuurisolatie?

Het isoleren van spouwmuren levert je een aanzienlijke energiebesparing op. Het maakt daarbij niet uit of het gaat om nieuwe spouwmuren of bestaande spouwmuren.

Om mensen te stimuleren hun spouwmuren te laten isoleren, worden door allerlei instantie subsidies uitgekeerd voor het isoleren van spouwmuren.

Heb je geluk, dan kan je misschien ook een subsidie bekomen bij de gemeente waarin je woont, of waar je de werken laat uitvoeren. Raadpleeg hiervoor zeker eens de website van je gemeente.

spouwmuurisolatie

In dit artikel:

ISDE, de Investeringssubsidie Duurzame Energie

De Investeringssubsidie Duurzame Energie, of ISDE, is een landelijke subsidie die per 1 januari 2021 kan worden toegekend aan woningeigenaars die energiebesparende maatregelen aan hun woning laten uitvoeren. Om de subsidie te kunnen ontvangen, moet je minstens twee investeringen doen. Je kan kiezen uit diverse typen isolatiemaatregelen, zoals dakisolatie, spouwmuurisolatie, zolderisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie en bodemisolatie. Ook het plaatsen van HR++ glas, triple glas of hoogrendementsglas komt in aanmerking.

Naast de isolatiemaatregelen kan je de subsidie ook krijgen indien je investeert in een zonneboiler of warmtepomp. Ook voor een aansluiting of een warmtenet kan je de subsidie krijgen.

Je moet dus minstens twee energiebesparende maatregelen uitvoeren om de ISDE subsidie te kunnen krijgen. Je kan kiezen voor twee isolatiemaatregelen, of een isolatiemaatregel combineren met een andere maatregel.

Het subsidiebedrag dat je krijgt, hangt af van welke maatregel je juist laat uitvoeren. Hieronder vind je een tabel met de subsidiebedragen met isolatiemaatregel. Aan elke isolatiemaatregel zijn ook de nodige voorwaarden verbonden.

BedragMin. m²Max. m²Min. Rd-waarde
Gevelisolatie25 €151703,5 m.K/W
Dakisolatie20 €252003,5 m.K/W
Vloerisolatie7 €251303,5 m.K/W
Spouwmuurisolatie5 €151701,1 m.K/W
Zolder/Vlieringvloer5 €251303,5 m.K/W
Bodemisolatie4 €251303,5 m.K/W

Voor spouwmuurisolatie kan je dus een subsidie van 5 € per m² krijgen. Het geplaatste isolatiemateriaal moet we een minimale R-waarde van 1,1 m²K/W. Ook moet je het isolatiemateriaal laten plaatsen door een erkend aannemer.

Lokale subsidies

Provincies en gemeenten staan steeds vrij om zelf een bijkomende subsidie voor het isoleren van een woning te geven. Heb je geluk, dan krijg je bovenop de ISDE dus ook nog een lokale subsidie, waardoor je nog meer financieel geruggesteund wordt.

Het loont dus steeds de moeite om je te informeren bij je lokale gemeentebestuur.

GRATIS OFFERTES voor het aanbrengen van spouwmuurisolatie

Een spouw isoleren in een bestaande woning is dus niet zo moeilijk, al moet je natuurlijk wel een beetje handig zijn. Ben je toch niet zo zeker van je stuk? Via ons offerteformulier brengen wij je in contact met isolatiespecialisten in je buurt. Zij sturen jou gratis en vrijblijvende offertes op, zodat je zelf de prijzen kan vergelijken en kiezen met wie je in zee gaat.

Alle offertes zijn gratis en vrijblijvend. Je hebt dus niets te verliezen.

isolatiespecialisten
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Bereken zelf uw rendement
Vind het geschikte isolatiemateriaal
Vergelijk gratis meerdere offertes