×
×

Gratis offertes voor het plaatsen van muurisolatie

Wens je een gedetailleerde prijs te ontvangen voor het laten plaatsen van muurisolatie? Via ons offerteformulier vraag je zelfs meerdere offertes in één klap aan. Wij sturen je aanvraag door naar de beste specialisten in jouw regio, die je vervolgens elk een gratis offerte op maat voorleggen. Vergelijk de prijzen aandachtig, en bespaar zo tot wel 35% op de prijs.

Alle offertes die je ontvangt zijn bovendien gratis en volledig vrijblijvend. Je hebt dus niets te verliezen.

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

muurisolatie-plaatsen.nl

Vergelijk gratis meerdere offertes

Subsidies voor muurisolatie: Hoeveel subsidies krijg jij?

Er zijn allerhande maatregelen die je kan nemen om energie te besparen. Eén van de meest populaire is ongetwijfeld het plaatsen van muurisolatie. Je weet ondertussen zelf ook wel dat onze verschillende overheden fan zijn van energiebesparende maatregelen. Ook voor het aanbrengen van muurisolatie kan je dus subsidies bekomen van de overheid.

De belangrijkste subsidies voor muurisolatie worden uitgekeerd door de Rijksoverheid. Een groot deel van dit artikel zal dus over de subsidies van de Rijksoverheid gaan.

Indien je geluk hebt, krijg je ook een subsidie van de gemeente.

Er worden verschillende muurisolatiepremies uitgekeerd voor het isoleren van gevels en spouwmuren.

In dit artikel:

ISDE subsidie

De ISDE, of voluit de Investeringssubsidie voor Duurzame Energie, is een landelijke subsidie die je kan krijgen indien je investeringen doet om je woning energiezuiniger te maken. Denk dus maar aan het isoleren van je woning, maar ook aan het plaatsen van een zonneboiler of een warmtepomp.

De ISDE is wat isolatie betreft een vrij nieuwe subsidie, aangezien de regeling pas loopt per 4 januari 2021. Wil je kunnen genieten van deze subsidie, dan moet je ten minste twee energiebesparende investeringen doen aan je woning. Dat kunnen twee isolatiemaatregelen zijn, maar dat kunnen ook twee verschillende maatregelen zijn. Zo kan je het plaatsen van dakisolatie bv. combineren met het plaatsen van een warmtepomp.

Er zijn 5 types isolatiemaatregelen waarvoor je een subsidiebedrag kan krijgen. Dat zijn het plaatsen van dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, en tot slot het plaatsen van hoogrendementsglas. Naast deze isolatiemaatregelen is de ISDE ook geldig voor het plaatsen van een warmtepomp of een zonneboiler, of een aansluiting op een warmtenet.

De Investeringssubsidie voor Duurzame Energie kan worden aangevraagd door particuliere woning- en appartementseigenaren, die als eigenaar de woning ook als hun hoofdverblijfplaats hebben.

Het subsidiebedrag is voor elk type isolatiemaatregel verschillend. Ook kunnen de voorwaarden verschillen. Hieronder vind je een overzicht van alle subsidiebedragen per isolatiemaatregel.

BedragMin. m²Max. m²Min. Rd-waarde
Gevelisolatie25 €151703,5 m.K/W
Dakisolatie20 €252003,5 m.K/W
Vloerisolatie7 €251303,5 m.K/W
Spouwmuurisolatie5 €151701,1 m.K/W
Zolder/Vlieringvloer5 €251303,5 m.K/W
Bodemisolatie4 €251303,5 m.K/W

Gemeentelijke of provinciale subsidies

Ook op gemeentelijk niveau kunnen er soms nog subsidies worden uitgekeerd voor het plaatsen van isolatie. Gemeentes zijn immers vrij om zelf te beslissen of ze al dan niet een subsidie uitkeren. Het bedrag van de subsidie kan verschillen van gemeente tot gemeente. Ook de voorwaarden waaraan je moet voldoen kunnen verschillen.

Om te weten of jij een gemeentelijke subsidie kan krijgen, informeer je je best eens bij het gemeentebestuur.

Verlaagd BTW-tarief van 9%

Naast landelijke en lokale subsidies kan je ook in aanmerking komen voor een verlaagd BTW-tarief van 9% ipv 21%. Dit verlaagd BTW-tarief is enkel geldig op de arbeidskosten, dus niet op de isolatiematerialen zelf.

Om te kunnen genieten van dit verlaagd BTW-tarief, moet je ook hier voldoen aan enkele voorwaarden. Zo moet de isolatie geplaatst worden door een erkend isolatiespecialist, en moet de isolatie geplaatst worden in een woning die minimaal twee jaar oud is.

Het verlaagde BTW-tarief is een steunmaatregel die geldig is voor het plaatsen van isolatieglas, vloerisolatie, bodemisolatie, dakisolatie en gevelisolatie, maar bv. niet (meer) voor het plaatsen van isolerende kozijnen. informeer je dus goed voor je je investeringen doet.

Meer info vind je op de website van de Belastingdienst.

Groene lening

Een andere populaire steunmaatregel is de groene lening. Met deze maatregel kan je goedkoop geld lenen om energiebesparende investeringen te doen aan je woning. Je leent aan een lage rente, die doorgaans veel lager ligt dan wat je bij gewone financiële instellingen kan krijgen. De groene lening is dan ook enkel te verkrijgen voor investeringen in groene energie.

Het rentetarief bij groene leningen schommelt rond de 2,3%.

Meer informatie over de groene lening, of energiebespaarlening, vind je op de website van het Nationaal Warmtefonds, het fonds opgezet door o.a. de Rijksoverheid die deze leningen verstrekt.

Muurisolatiepremie

CALCULATOR: Bereken zelf uw geschatte kostprijs en subsidies (UPDATE 2021)

Van plan om je muren te isoleren? Dan ben je vast benieuwd naar de totale kostprijs en de subsidies die je voor je muurisolatie kan krijgen. Maak hier de berekening.

Wat wil je juist isoleren?

Het subsidiebedrag hangt onder meer af van hoe je juist wenst te isoleren.Selecteer de oppervlakte van je muur (in m²)


Welke isolatie wil je plaatsen?

TIP: Maak gebruik van onze productfilter om een geschikt isolatiemateriaal te vinden.


Ga je de isolatie zelf plaatsen?

LET OP: Je krijgt geen subsidie indien je de isolatie zelf plaatst.


Gaat het om een nieuwbouw of renovatieproject?Vergelijk de prijzen van meerdere aannemers!

Offertes aanvragen is steeds gratis én vrijblijvend 👍

isolatiespecialisten
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%Bereken zelf uw rendement
Vind het geschikte isolatiemateriaal
Vergelijk gratis meerdere offertes