×
×

Gratis offertes voor het plaatsen van muurisolatie

Wens je een gedetailleerde prijs te ontvangen voor het laten plaatsen van muurisolatie? Via ons offerteformulier vraag je zelfs meerdere offertes in één klap aan. Wij sturen je aanvraag door naar de beste specialisten in jouw regio, die je vervolgens elk een gratis offerte op maat voorleggen. Vergelijk de prijzen aandachtig, en bespaar zo tot wel 35% op de prijs.

Alle offertes die je ontvangt zijn bovendien gratis en volledig vrijblijvend. Je hebt dus niets te verliezen.

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

muurisolatie-plaatsen.nl

Vergelijk gratis meerdere offertes

PUR muurisolatie: voordelen, plaatsingstips en prijzen

PUR is een materiaal dat vaak gebruikt wordt voor het isoleren van woningen of gebouwen. PUR staat voor polyurethaan, en is in verschillende vormen verkrijgbaar. Zo kan je PUR isolatie kopen in plaatvorm, maar PUR is ook beschikbaar in de vorm van schuim. En dat is interessant voor bijvoorbeeld het isoleren van bestaande spouwmuren, omdat PUR schuim dan, net zoals inblaaswol, via gaten in de spouwmuur gespoten kan worden.

PUR heeft echter nog vele andere voordelen. Laten we alle voordelen en nadelen van PUR als muurisolatie eens overlopen.

In dit artikel:

Voordelen en nadelen van PUR als muurisolatie

+ PUR is een isolatiemateriaal met zeer goede thermisch isolerende prestaties. PUR heeft een lambda waarde die schommelt tussen de 0,020 W/mK en de 0,025 W/mK. Hiermee presteert PUR veel beter dan sommige andere isolatiematerialen, zoals glaswol, rotswol, XPS en EPS.

+ PUR is beschikbaar in verschillende vormen. PUR platen kunnen perfect gebruikt worden als muurisolatie voor rechte wanden, zoals scheidingswanden of voorzetwanden. PUR is ook beschikbaar in schuimvorm, wat dan weer interessant is voor bestaande spouwmuren. PUR schuim kan via gaten in de spouw gespoten worden, waardoor er geen breekwerk aan te pas hoeft te komen.

+ PUR is in principe een vochtwerend isolatiemateriaal. Het kan wel wat vocht opnemen, maar is na enkele minuten wel weer droog. Hierdoor is PUR ook ongevoelig voor zwammen en schimmels.

+ PUR is een zeer duurzaam materiaal, en gaat jarenlang mee.

PUR is een vrij milieuonvriendelijk isolatiemateriaal. Het is niet recycleerbaar, omdat PUR-schuim zich aan de woning vasthecht. Bovendien is het productieproces vrij vervuilend.

PUR bevat ook stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Ook tijdens de plaatsing komen ongezonde stoffen (MDI & TDI) vrij.

PUR platen en PUR schuim zijn ook relatief duur, omwille van hun betere lambda waarde.


Isolatie zelf plaatsen goedkoper? Vaak niet!

Bespaar jaarlijks tot honderden euro's op verwarming

Nooit meer kou lijden in je woning?

Gun jezelf een aangenaam binnenklimaat in je woning!

Benieuwd naar het tarief van een professionele vakman?

Vergelijk prijzen van professionele vakmannen in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Met een erkend aannemer betaal je slechts 6% BTW op je isolatiematerialen. Bovendien ontvang je meer premies, waardoor de totale kostprijs vaak lager uitvalt.

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot honderden euro's
isolatiespecialisten

aanvraag starten


Hoe PUR muurisolatie plaatsen? Enkele tips en tricks!

PUR muurisolatie bestaat in verschillende vormen. Zo is PUR isolatie te verkrijgen in plaatvorm. Maar PUR is ook te verkrijgen in de vorm van PUR-schuim. En dat is interessant, want PUR-schuim heeft een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van PUR isolatieplaten.

Het spreekt voor zich dat PUR schuim op een andere manier aangebracht wordt dan PUR isolatieplaten. Je zal dus op een andere manier te werk moeten gaan afhankelijk van het type isolatie dat je gebruikt. In deze paragraaf overlopen we alle methoden, en geven we je tips bij elke methode van plaatsing.

PUR isolatieplaten als muurisolatie

Een eerste vorm van PUR muurisolatie zijn dus de PUR isolatieplaten. Net zoals bij vele andere isolatiematerialen kan je dus ook bij PUR de isolatie verkrijgen in de vorm van isolatieplaten.

PUR isolatieplaten hebben als voordeel dat ze makkelijk te verwerken zijn. Ze kunnen makkelijk versneden worden op de gewenste afmetingen, en daarna aangebracht worden op de muur of de gevel, zodat je aan het einde van het project een volledig dekkend ononderbroken isolatieschild krijgt.

PUR isolatieplaten worden meestal aan buitenmuren en in spouwmuren bevestigd. Dat komt omdat ze goed bestand zijn tegen weersomstandigheden en vocht. Voor beide toepassingen wordt min of meer een gelijkaardig plaatsingsproces gevolgd.

PUR isolatieplaten worden steeds aan de muur bevestigd via speciale lijm of op mechanische wijze. Vooraleer de PUR isolatieplaten worden aangebracht, is het belangrijk om eerst de muur onder handen te nemen. De muur waarop de platen worden bevestigd, moet bijvoorbeeld proper en egaal zijn, en vrij van vochtproblemen. Eventuele vochtproblemen zouden immers het isolatiemateriaal kunnen aantasten, waardoor het isolerend vermogen van de isolatieplaten daalt.

Wanneer je muur proper en egaal is, dan kan gestart worden met het aanbrengen van de PUR isolatieplaten. Begin steeds onderaan, en laat een kleine opening ten opzichte van de fundering. Plaats de isolatieplaten goed tegen elkaar aan, zodat er geen kieren tussen de platen ontstaan. De tweede rij isolatieplaten plaats je in halfsteensverband ten opzichte van de onderste rij isolatieplaten.

Zoals al vermeld kunnen PUR isolatieplaten makkelijk worden versneden in de gewenste afmetingen. Je kan dus makkelijk de randen en kanten van de muur vullen, zodat de hele muur bedekt is met een mooi ononderbroken isolatielaag. Dit is belangrijk, want dit vermijdt het risico op koudebruggen.

Nadat de isolatielaag is aangebracht, is het belangrijk om deze isolatieplaten te beschermen tegen neerslag. Bedek de isolatie dus met een waterdichte folie, zodat het isolerend vermogen van de isolatie intact blijft.

PUR schuim als muurisolatie

PUR isolatie is dus ook te verkrijgen in de vorm van schuim. En PUR schuim biedt enkele interessante voordelen ten opzichte van PUR isolatieplaten. Zo heb je de mogelijkheid om PUR schuim door middel van een kleine opening in de muur in een bestaande spouwmuur te blazen. Een mogelijkheid die je bij PUR isolatieplaten uiteraard niet hebt, althans niet zonder de nodige breekwerken.

PUR schuim is dus een uitstekend isolatiemateriaal voor na-isolatie van spouwmuren. Laten we eens bekijken hoe dit in z'n werk gaat.

Vooraleer je de PUR isolatie in de spouwmuur spuit, is het belangrijk om eerst te controleren of er niet teveel vuil en afval in de spouw ligt. Vuil en afval kan immers voor gaten in de isolatielaag zorgen, en dit verhoogt het risico op koudebruggen. Alle soorten vuil en bouwafval moet dus eerst uit de spouwmuur verwijderd worden, zodat het PUR schuim zich goed kan hechten in de spouw.

Daarna is het tijd om het PUR schuim in de spouw te spuiten. Hiervoor moet je eerst één of meerdere openingen in de buitenste spouw boren, bij voorkeur in de voegen. Via deze openingen kan dan het PUR schuim naar binnen worden gespoten. Zorg er uiteraard voor dat de volledige spouw is gevuld met isolatie.

Nadat de isolatie in de spouw is gespoten, kan je de openingen makkelijk terug dichten met mortel. Op het einde van het proces is helemaal niets meer te merken van de werkzaamheden. Het hele proces kan in één dag helemaal uitgevoerd worden.

Lees hier meer over het na-isoleren van spouwmuren.

Prijs van PUR muurisolatie

PUR isolatie is één van de meer hoogwaardige isolatiematerialen die te verkrijgen is op de markt, samen met bijvoorbeeld PIR en resol. Het is dus niet zo verwonderlijk dat PUR zich in een iets hogere prijsklasse bevindt dan bijvoorbeeld isolatie op basis van minerale wollen.

Voor gespoten PUR bedraagt de richtprijs ongeveer 25€ per m². Ook voor PUR isolatieplaten bedraagt de richtprijs ongeveer deze grootorde, al is de prijs daar natuurlijk ook afhankelijk van de dikte.

Gratis offertes voor het aanbrengen van muurisolatie

Laat muurisolatie steeds plaatsen door een ervaren vakman. Via onderstaand formulier kan je prijzen opvragen bij verschillende specialisten in jouw regio. Vergelijk de prijzen die je ontvangt, en betaal zo steeds de beste prijs.

Alle offertes zijn gratis en vrijblijvend.

isolatiespecialisten
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Bereken zelf uw rendement
Vind het geschikte isolatiemateriaal
Vergelijk gratis meerdere offertes