×
×

Gratis offertes voor het plaatsen van muurisolatie

Wens je een gedetailleerde prijs te ontvangen voor het laten plaatsen van muurisolatie? Via ons offerteformulier vraag je zelfs meerdere offertes in één klap aan. Wij sturen je aanvraag door naar de beste specialisten in jouw regio, die je vervolgens elk een gratis offerte op maat voorleggen. Vergelijk de prijzen aandachtig, en bespaar zo tot wel 35% op de prijs.

Alle offertes die je ontvangt zijn bovendien gratis en volledig vrijblijvend. Je hebt dus niets te verliezen.

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

muurisolatie-plaatsen.nl

Vergelijk gratis meerdere offertes

Resol muurisolatie: voordelen, plaatsingstips en prijzen

Resol is één van de best presterende isolatiematerialen die te verkrijgen is op de markt. Het behoort tot de groep van de kunststof isolatiematerialen, waartoe ook bijvoorbeeld PIR en PUR behoren. Met lambda waardes die flink onder de 0,020 W/mK gaan, doet het nog beter dan die andere kunststof isolatiematerialen.

Omwille van deze goede thermisch isolerende prestaties is resol een zeer populair isolatiemateriaal. Maar dat is zeker niet de enige reden waarom resol zo geliefd is. Resol heeft nog vele andere voordelen. Maar ook enkele nadelen. Laten we daarom eerst eens kijken welke voordelen en nadelen resol heeft als muurisolatie. Verderop in dit artikel geven we enkele tips voor het plaatsen van resol, en vergelijken we de prijs van resol met die van andere isolatiematerialen.

In dit artikel:

Voordelen en nadelen van Resol als muurisolatie

+ Op vlak van lambda waarde is resol nauwelijks te kloppen. De lambda waarde is de graadmeter voor het thermisch isolerend vermogen van een isolatiemateriaal. Hoe lager, hoe beter isolerend. Met lambda waardes flink onder de 0,020 W/mK doet resol nog beter dan bijvoorbeeld PIR of PUR.

+ Net als vele andere kunststof isolatiematerialen is ook resol een heel duurzaam materiaal. Je isolatielaag uit resol zal dus zeker tientallen jaren meegaan.

+ Resol is een brandwerend isolatiemateriaal.

+ Resol is ook goed bestand tegen vocht en ongedierte.

Door z'n goede thermisch isolerend vermogen is resol ook een relatief duur isolatiemateriaal. De prijs voor resol ligt doorgaans hoger dan die voor andere kunststof isolatiematerialen.

Resol is een vrij milieu-onvriendelijk isolatiemateriaal. Het bevat stoffen die schadelijk zijn voor het milieu, en bovendien is resol niet recycleerbaar.

Resol is geen dampopen isolatiemateriaal. Het laat vocht niet uit de woning ontsnappen. Dit betekent dat het geen regulerende werking heeft op het binnenklimaat van de woning.


Isolatie zelf plaatsen goedkoper? Vaak niet!

Bespaar jaarlijks tot honderden euro's op verwarming

Nooit meer kou lijden in je woning?

Gun jezelf een aangenaam binnenklimaat in je woning!

Benieuwd naar het tarief van een professionele vakman?

Vergelijk prijzen van professionele vakmannen in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Met een erkend aannemer betaal je slechts 6% BTW op je isolatiematerialen. Bovendien ontvang je meer premies, waardoor de totale kostprijs vaak lager uitvalt.

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot honderden euro's
isolatiespecialisten

aanvraag starten


Hoe resol muurisolatie plaatsen? Enkele tips en tricks!

Resol isolatie is enkel verkrijgbaar in plaatvorm. Je kan resol dus niet gebruiken voor na-isolatie van spouwmuren, zonder breekwerken uit te voeren. Voor vele andere toepassingen is resol wel te gebruiken. Zo kan je resol isolatieplaten wel gebruiken voor het isoleren van binnenmuren en buitenmuren, maar ook voor nieuwe spouwmuren.

Resol isolatieplaten als muurisolatie

Hoewel resol isolatieplaten voor verschillende toepassingen ingezet kunnen worden, zijn er weinig verschillen in de montagemethoden. Beginnen doe je steeds met een propere en egale ondergrond. De muur waarop je de isolatieplaten aan vast zal hechten, moet je eerst mooi egaal en stofvrij maken. Die zal voor een betere hechting zorgen, en vermijden dat er gaten ontstaat in de isolatielaag.

Let er ook op dat de muur waarop je de isolatieplaten wil vasthechten geen last heeft van vochtproblemen. Het vocht kan de isolatielaag immers aantasten, en hierdoor zal het isolerend vermogen van het isolatiemateriaal dalen. Los eventuele vochtproblemen dus eerst op vooraleer je de isolatie aanbrengt.

Het plaatsen van de isolatieplaten verloopt min of meer op dezelfde manier als bij andere isolatiematerialen. Beginnen doe je onderaan. Plaats de onderste rij isolatieplaten net boven de vloerisolatie. Je kan isolatieplaten doorgaans zowel in landscape als in portrait plaatsen. Wel is het belangrijk dat je voorkant en achterkant respecteert. Vaak hebben isolatieplaten een achterkant, die aan de muur bevestigd worden, en een voorkant. Dit is bijvoorbeeld te merken aan een ander type bekleding. Kijk dus zeker de montagevoorwaarden van de isolatieplaat na, zodat je de isolatieplaat met de juiste kant tegen de muur plaatst.

Begin je aan de tweede rij isolatieplaten, plaats deze dan in halfsteensverband. De naden tussen de isolatieplaten kan je eventueel nog dichten met afplaktape, om de isolatielaag volledig luchtdicht te maken.

Indien je ervoor kiest om een tweede isolatielaag aan te brengen, laat de tweede laag isolatielaag dan verspringen met de isolatieplaten van de eerste laag. Ook op deze manier kan je natuurlijk zorgen voor een uiterst luchtdichte isolatielaag rondom de muur.

Hoeveel muurisolatie moet je plaatsen?

Vaak wordt de vraag gesteld hoeveel muurisolatie nu eigenlijk geplaatst moet worden? Hoe dik moet de isolatielaag zijn? Wel, je mag uiteraard zoveel isolatie plaatsen als je wil. Maar een goede leidraad is de voorwaarde om isolatiepremies te kunnen aanvragen. Van de netbeheerder krijg je een isolatiepremie voor muurisolatie vanaf een R-waarde van 4,5 m.K/W. De R-waarde hangt af van de dikte van de isolatielaag en de lambda waarde van je isolatiemateriaal.

R-waarde (in W/m²K) = dikte (in meter) / lambda-waarde (in W/mK)

Probeer je een R-waarde van 4,5 m.K/W te bereiken met een bepaald isolatiemateriaal, dan kan je op basis van de lambda-waarde van dit isolatiemateriaal dus berekenen hoe dik je isolatielaag moet zijn.

Resol isolatiemerken

In ons land is het vooral Kingspan dat resol isolatieplaten op de markt brengt. Laten we het assortiment van Kingspan eens bekijken.

Kingspan

Kingspan is dé referentie voor resol isolatieplaten in ons land. Met een uitgebreid assortiment resol isolatieplaten vind je steeds een geschikte isolatieplaat voor jouw project. Met de Kooltherm K8 (Plus) en de Kooltherm K108 (Plus) kan je kiezen uit een groot aantal isolatieplaten voor het isoleren van spouwmuren. De Kooltherm K118 Binnenisolatie Element en de Kooltherm K12 Frameplaat zijn specifiek gericht voor binnentoepassingen. Tot slot vind je in het assortiment ook twee isolatieplaten voor buitentoepassingen, de Kooltherm K15 Vliesgevelplaat en de Kooltherm K5 Buitengevelplaat.

ProductMerkToepassingVormMateriaalLambda
Kooltherm K8 SpouwplaatKingspanSpouwmuurIsolatieplatenResol 0,021 W/mK
Kooltherm K8 Plus SpouwplaatKingspanSpouwmuurIsolatieplatenResol 0,021 W/mK
Kooltherm K108 SpouwplaatKingspanSpouwmuurIsolatieplatenResol 0,018 W/mK
Kooltherm K108 Plus SpouwplaatKingspanSpouwmuurIsolatieplatenResol 0,018 W/mK
Kooltherm K118 Binnenisolatie ElementKingspanBinnenmuurIsolatieplatenResol 0,018 W/mK
Kooltherm K12 FrameplaatKingspanBinnenmuurIsolatieplatenResol 0,021 W/mK
Kooltherm K15 VliesgevelplaatKingspanVliesgevelsIsolatieplatenResol 0,021 W/mK
Kooltherm K5 BuitengevelplaatKingspanBuitengevelsIsolatieplatenResol 0,021 W/mK

Prijs van Resol muurisolatie

Resol is een isolatiemateriaal met een uitzonderlijk hoog thermisch isolerend vermogen. Het spreekt voor zich dat resol isolatieplaten zich in een hoge prijsklasse bevinden. Voor een isolatieplaat met een dikte van 80mm betaal je een gemiddelde prijs van 33€ per m². Dit is een gemiddelde richtprijs. Uiteraard hangt de prijs van de isolatieplaat ook af van de verschillende features van de isolatieplaat, bijvoorbeeld de bekleding. Isolatieplaten voor buitentoepassingen zijn doorgaans iets duurder dan isolatieplaten voor binnen, aangezien ze een speciale bekleding hebben die hen bestand maakt tegen weersinvloeden.

Niettemin bevindt resol zich in een hogere prijsklasse dan andere isolatiematerialen. Ter vergelijking, een glaswol isolatieplaat met een dikte van 80mm heb je voor gemiddeld 10€ per m².

Wil je graag een nauwkeurige prijsinschatting voor je project? Via de calculator hieronder geven we je niet enkel een prijsinschatting, maar ook een inschatting van de premies die je kan krijgen.



CALCULATOR: Bereken zelf uw geschatte kostprijs en subsidies (UPDATE 2021)

Van plan om je muren te isoleren met resol muurisolatie? Dan ben je vast benieuwd naar de totale kostprijs en de subsidies die je voor je muurisolatie kan krijgen. Maak hier de berekening.

Wat wil je juist isoleren?

Het subsidiebedrag hangt onder meer af van hoe je juist wenst te isoleren.



Selecteer de oppervlakte van je muur (in m²)


Welke isolatie wil je plaatsen?

TIP: Maak gebruik van onze productfilter om een geschikt isolatiemateriaal te vinden.


Ga je de isolatie zelf plaatsen?

LET OP: Je krijgt geen subsidie indien je de isolatie zelf plaatst.


Gaat het om een nieuwbouw of renovatieproject?







Vergelijk de prijzen van meerdere aannemers!

Offertes aanvragen is steeds gratis én vrijblijvend 👍

isolatiespecialisten
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%



Bereken zelf uw rendement
Vind het geschikte isolatiemateriaal
Vergelijk gratis meerdere offertes