×
×

Gratis offertes voor het plaatsen van muurisolatie

Wens je een gedetailleerde prijs te ontvangen voor het laten plaatsen van muurisolatie? Via ons offerteformulier vraag je zelfs meerdere offertes in één klap aan. Wij sturen je aanvraag door naar de beste specialisten in jouw regio, die je vervolgens elk een gratis offerte op maat voorleggen. Vergelijk de prijzen aandachtig, en bespaar zo tot wel 35% op de prijs.

Alle offertes die je ontvangt zijn bovendien gratis en volledig vrijblijvend. Je hebt dus niets te verliezen.

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

muurisolatie-plaatsen.nl

Vergelijk gratis meerdere offertes

Wat is de gemiddelde prijs van muurisolatie (+CALCULATOR)

Muurisolatie plaatsen is een uitstekende manier om te besparen op je energiefactuur. Maar vooraleer je kan besparen, moet je wel eerst die noodzakelijke investering in muurisolatie doen. En dat schrikt sommige mensen wel eens af.

Onterecht, zo blijkt, want muurisolatie plaatsen hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Zeker niet indien je dit afweegt tegenover de jaarlijkse besparing die je nadien kan doen. Bovendien kan je een deel van je investering terugverdienen via subsidies.

Maar hoeveel bedraagt nu eigenlijk die initiële investering in muurisolatie? Hoeveel bedraagt de prijs van muurisolatie? Dat zoeken we uit in dit artikel.

kostprijs van muurisolatie

In dit artikel:

Totale muuroppervlakte

Een eerste factor die een invloed zal uitoefenen op je totale investering in muurisolatie, is natuurlijk de totale oppervlakte van de muur. Het spreekt voor zich dat je meer isolatie zal moeten kopen naarmate de muur die je wil isoleren groter is. Op vlak van isolatiemateriaal zal je dus meer moeten betalen bij een grotere muur.

Maar ook op vlak van plaatsingskosten zal de grootte van de muur een invloed hebben. Soms worden plaatsingskosten aangerekend per uur, soms per vierkante meter. Maar hoe de plaatsingskosten ook worden berekend, de grootte van de muur zal er zeker een invloed op hebben. Verderop in dit artikel besteden we meer aandacht aan de plaatsingskosten.


Isolatie zelf plaatsen goedkoper? Vaak niet!

Bespaar jaarlijks tot honderden euro's op verwarming

Nooit meer kou lijden in je woning?

Gun jezelf een aangenaam binnenklimaat in je woning!

Benieuwd naar het tarief van een professionele vakman?

Vergelijk prijzen van professionele vakmannen in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Met een erkend aannemer betaal je slechts 6% BTW op je isolatiematerialen. Bovendien ontvang je meer premies, waardoor de totale kostprijs vaak lager uitvalt.

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot honderden euro's
isolatiespecialisten

aanvraag starten


Kostprijs per vierkante meter

Naast de oppervlakte van de te isoleren muur zal uiteraard ook de kostprijs van het isolatiemateriaal een rol spelen bij de totale investering in muurisolatie. De prijs van isolatiemateriaal wordt vaak uitgedrukt in een prijs per vierkante meter, om isolatiematerialen onderling goed met elkaar te kunnen vergelijken.

De kostprijs per vierkante meter hangt dan weer af van verschillende factoren. De belangrijkste zijn de dikte van de isolatielaag en de lambda waarde van het isolatiemateriaal.

De kostprijs per vierkante meter van muurisolatie wordt voornamelijk bepaald door twee factoren: de dikte van het isolatiemateriaal en de lambda waarde.

Dikte van de isolatielaag

Het spreekt voor zich dat de dikte van het isolatiemateriaal een invloed uitoefent op de kostprijs per vierkante meter. Hoe dikker het isolatiemateriaal dat je kiest, hoe beter je kan isoleren, maar ook hoe duurder het isolatiemateriaal. Een plaat met een dikte van 160mm zal dus duurder zijn dan dezelfde plaat van 60mm.

Lambda waarde van het isolatiemateriaal

Ook de lambda waarde van het isolatiemateriaal zal een invloed uitoefenen op de totale prijs van het isolatiemateriaal. De lambda waarde is de waarde die een indicatie geeft over het thermisch isolerend vermogen van een isolatiemateriaal. Hoe lager de lambda waarde, hoe beter. Bij glaswol ligt de lambda waarde grofweg tussen de 0,030 W/mK en de 0,035 W/mK. Bij PIR ligt de lambda waarde dan weer rond de 0,020 W/mK. PIR is dus een veel beter thermisch isolerend materiaal dan glaswol, en is daarom ook duurder per vierkante meter.

Over het algemeen zal een isolatiemateriaal met een lagere lambda waarde dus ook duurder zijn. Maar ook andere factoren kunnen nog een rol spelen, zoals bijvoorbeeld de bekleding van een isolatieplaat.

R-waarde

De combinatie van de dikte van een isolatieplaat en de lambda waarde van die isolatieplaat, kan worden uitgedrukt in de R-waarde van een isolatieplaat. De R-waarde van een isolatieplaat geeft het warmteweerstandsvermogen van een isolatieplaat weer, met andere woorden de mate waarin de isolatieplaat in staat is om warmte tegen te houden. Hoe hoger de R-waarde, hoe beter de isolatieplaat de warmte kan tegenhouden. Zowel de dikte van de isolatieplaat als de lambda waarde van de isolatieplaat kunnen de R-waarde positief beïnvloeden.

Hoe hoger de R-waarde, hoe beter een isolatieplaat dus kan isoleren, maar ook hoe duurder de prijs per vierkante meter. Een beter isolerende isolatieplaat kost dus ook meer geld.

Muurisolatie Prijs

Reken zelf de prijs van je isolatiemateriaal uit

Nu je weet welke factoren de prijs van een isolatieplaat bepalen, kan je zelf berekenen hoeveel jouw isolatiemateriaal zou kosten. Geef aan hoe groot de oppervlakte van de muur is, en welke isolatieplaat je wil plaatsen. Wij berekenen hoeveel je isolatiemateriaal zal kosten.

Welke isolatie wil je plaatsen?


Selecteer de oppervlakte van je muur (in m²)





De prijs per m² van je gekozen isolatiemateriaal bedraagt 22.43 €.


Indien je een oppervlakte van 20 m² wil isoleren met dit isolatiemateriaal, dan zal de totale richtprijs 448.6 € (excl. BTW) bedragen.


TIP: Aan het einde van dit artikel kan je berekenen of het voor jou (financieel) interessanter zou zijn om de isolatie zelf te plaatsen of niet.






Kostprijs voor de plaatsing van muurisolatie

Ben je niet zo'n handige Harry, dan kan je er natuurlijk altijd voor kiezen om je muurisolatie te laten plaatsen door een aannemer. Het kost natuurlijk een beetje meer, maar je krijgt er een aantal voordelen voor in de plaats. Zo ben je er zeker van dat je isolatie goed is geplaatst. Bovendien is het plaatsen door een erkend aannemer één van de voorwaarden om in aanmerking te komen voor premies van de overheid. Tenslotte heb je natuurlijk ook de gemoedsrust om de werken niet zelf te hoeven uitvoeren.

Maar voor vele mensen geeft het financiële aspect nog steeds een cruciale doorslag. Laten we daarom eens kijken wat het verschil is tussen het zelf plaatsen van de isolatie, en het laten plaatsen van de isolatie door een aannemer.

Zelf plaatsen

Eigenlijk heeft het zelf plaatsen van muurisolatie maar één groot voordeel: je hoeft geen kosten te betalen voor het plaatsen van de isolatie. Voor de rest moet je heel wat tijd en moeite steken in het plaatsen van de isolatie. Je moet zelf kiezen welk isolatiemateriaal je gebruikt, je moet zelf in technische fiches gaan zoeken hoe je de isolatie moet plaatsen, en tot slot moet je ook nog eens zelf tijd en moeite steken in het plaatsen van de isolatie.

Bovendien word je er ook niet voor beloond door de overheid. Premies van de overheid krijg je immers enkel wanneer je de isolatie laat plaatsen door een erkend aannemer. Het zijn net deze premies die het prijsverschil tussen zelf plaatsen en laten plaatsen zeer klein kunnen maken. Zo klein zelfs dat het de vele moeite en tijd niet waard zijn.

Laten plaatsen

De vele nadelen van het zelf plaatsen van muurisolatie, zijn de vele voordelen van het laten plaatsen van muurisolatie door een aannemer. Het hebt de wetenschap dat de isolatie professioneel geplaatst wordt, je weet dat de aannemer het juiste isolatiemateriaal zal kiezen, je krijgt premies van de overheid, en dat allemaal terwijl jij lekker in de zetel zit tot het werk is uitgevoerd.

Het laten plaatsen van muurisolatie door een aannemer heeft dus vele voordelen. Het enige nadeel is de prijs die je moet betalen voor de plaatsingskosten. Maar door de premies die je ontvangt kan het prijsverschil wel eens heel klein zijn. In sommige gevallen kan het laten plaatsen door een aannemer zelfs goedkoper uitvallen dan het zelf plaatsen van de isolatie.


CALCULATOR: Zelf plaatsen of laten plaatsen? Reken het verschil zelf uit!

Je muurisolatie zelf plaatsen, of toch maar laten plaatsen door een aannemer? Het is een vraag waar veel mensen mee worstelen. Je moet immers extra plaatsingskosten betalen wanneer je je isolatie laat plaatsen door een aannemer. Daar tegenover staat dat je enkel premies krijgt wanneer een erkend aannemer de isolatie plaatst. Het prijsverschil tussen "zelf plaatsen" en "laten plaatsen" kan dus zeer klein zijn.

In de onderstaande calculator kan je zelf het prijsverschil berekenen. De calculator houdt rekening met de oppervlakte van de muur, het isolatiemateriaal dat je wil plaatsen, en de premies die je eventueel zou ontvangen.

Wat wil je juist isoleren?

Het premiebedrag hangt ondermeer af van hoe je juist wenst te isoleren.


Selecteer de oppervlakte van je muur (in m²)


Welke isolatie wil je plaatsen?


Ga je de isolatie zelf plaatsen?

LET OP: Je krijgt geen subsidie indien je de isolatie zelf plaatst.


Gaat het om een nieuwbouw of renovatieproject?







Vergelijk de prijzen van meerdere aannemers!

Offertes aanvragen is steeds gratis én vrijblijvend 👍

isolatiespecialisten
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%



Bereken zelf uw rendement
Vind het geschikte isolatiemateriaal
Vergelijk gratis meerdere offertes